Danes je tak dan, ko diši po čarobnosti.  Z Mr. Lepim sva se pravkar vrnila iz sprehoda po okrašeno-zasneženi Ljubljani. Svojo magijo pri vsem tem doda tudi sneg, ki naletava že celo popoldne in se človek počuti kot da nastopa v kakšni reklami za Coca-Colo. Kako malo je včasih potrebno za srečo. In kako malo je včasih potrebno, da prebudiš otroka v sebi. Ko gledaš tiste lučke kot štirinajsto čudo sveta, z iskricami v očeh in odprtih ust in je vsak drug stavek:”Waaaaaaaaaw, lej, kok lepoooooooo.” Ko je ubistvu vsa fora v tem, da tisoče majhnih žarnic razporediš na določen objekt … ampak stvar zasije v drugi luči, predvsem lepši. Edino, kar me je malo motilo, je bil mrazzzzZZZZ … ZZZzzzebe pa res, kar je tudi logično in v skladu z letnim časom. Pa saj sem rekla, da me je motilo zgolj malo, ker sem tako imela dodaten razlog, da se veselo stiskam k Mr. Lepemu. On ima take fajne rokice, ko te tako lepo objamejo in v objemih je vedno toplo, sploh, če ga dobiš od prave osebe, v nasprotnem primeru si pa človek omisli dva deci kuhančka, ki greje sicer kontra, se pravi odznotraj navzven, ampak važno, da je efekt tak, kot si ga človek želi pa četudi ga doseže s tem, da sredi Prešerca naredi 20 počepov.

Danes se že cel dan razvajam, pa kaj. Zato sem tokrat Mr. Lepemu prepustila kuhalnico in se zdaj veselo igra kuharja. Opazujem, kako se znajde med lonci, štedilnikom in hladilnikom medtem ko mrmra:”I’m dreaming of a white Christmas …” (njega je to praznično vzdušje že čisto posrkalo) in kako se iz minute v minuto množi posoda, ki čaka, da jo bom pomila, ker on pa tega ne mara. Višek napora in huda kazen, če ga to doleti.

Luštno meni, ko se mi takole dogaja.  Uvertura v romantičen večer uspeva in čutim na 394. lasu, da ne more nič pokvariti nadaljevanja. Veš, tisti feeling, ko misliš, da imaš vse niti sveta v rokah? No, to. Ob takih trenutkih sem še sama sebi prav zares fouš (to paše h karakterju našega naroda, baje).

  • Share/Bookmark
  1. #1 avtor Mateja dne 13.12.2012 - 14:21

    aaaaaaaaaaaah <3 :-)

(ne bo objavljeno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !