V pričakovanju nove cimre


Ok, vem, da smo že krepko v novembru, ampak jaz bom svojo novo cimro spoznala šele danes. Do zdaj sem namreč hedonistično uživala luksuz tipa: imeti celo sobo zase. In ravno sem se klimatizirala in navadila na “samsko” življenje, ki pomeni, da lahko vstaneš kadarkoli, greš spat kadarkoli, da imaš lahko radiator na jakosti, ki ti ustreza, da lahko poslušaš katerokoli glasbo, gledaš film, poročila, dokumentarce, nanizanke brez slušalk, lahko poješ cel dan in veš, da ne greš s tem nikomur na živce, lahko si lakiraš nohte, se bedasto nasmihaš ob branju sms-ov, imaš modno revijo in govoriš neumnosti v telefon. Človek se razvadi. Vsaj jaz. In danes bo vsega tega konec. Ajoj!

Saj ne rečem, tri bivše cimre so bile čisto vredu punce. Vsaka po svoje biser. In z vsako sem se zakonektala na drugi ravni. In vedno, ko se ponovno dobimo je čisti žur. Tisto, ko se poznaš tako zelo, ko si ti res ti, kar rečeš je ql. Ko čutiš, da si sprejet iskreno in toplo. Včasih si rečem:”Punca maš ti srečo, da spoznaš take fajne ljudi.” Ja, ampak vseeno me ob novici, da pride ena nova, vsakič malo stisne, ker ne vem kaj naj pričakujem. Vedno se spomnim na tisto četrto, ki je bila ubistvu katastrofa. No, mogoče ji delam krivico, mogoče je čisto vredu, samo moj karakter in njen karakter JOK BRATE, ODPADE! Čisto kontra. Druga sfera. Ženske resnično nisem prebavljala od trenutka, ko je pomolila samo glavo skozi vrata in z osladnim glasom rekla:“Živijo.” Takrat je bila moja prva in edina misel:“To ne bo dobro.” In res ni bilo. Ker je bila soba kar naenkrat podobna deponiji (vizualno in vonjalno) in sem rabila kengurujske sposobnosti, da sem lahko preskočila zaboj z jabolki pa še enega s krompirjem, par knjig in ostalo šaro ter tako prišla do postelje. Ker me je s svojo slonjo hojo zbudila najmanj trikrat na noč, ob petih je pa začela eXtra smrčat in me zbudila v četrto. Ker je cele popoldneve sedela na postelji in iz reklam izrezovala solato, šampone, piškote itd. in slikice stavila na kupček. Vedno je jedla čebulo in ni pustila zračit sobe. Na balkonu je imela jogurte, ker bi se v hladilniku pokvarili in je kavbojke obesila na kljuko na zunanjo stran vrat. Potem je imela vizije, da se ji nekdo prikazuje in ji nekdo zastruplja hrano. Ko je neke noči ob dveh s svojim vreščečim glasom zbudila cel štuk, medtem ko je zahtevala, da si naj grem naslednji dan odpret kartoteko na psihiatrijo, ker sem šla zapret vrata, ki jih je ona pustila nastežaj odprta, mi je gladko malo prekipelo in sem se preselila v sosednjo sobo. Ženska ni imela 3 čistih. Včasih se sploh vprašam kako sem zdržala živet v takem in razmišljam, če bi oddala kandidaturo za mučeništvo. Uglavnem, tega svet še ni videl. Včasih razmišljam, če dejansko lahko obstajajo taki ljudje, če ni bil to kak psihološki poskus do kje sega človeška toleranca. Zaradi te izkušnje me od tedaj vedno spremlja nek paničen občutek, ko vem, da se mi bo nekdo pridružil in to ne po moji izbiri. Po drugi strani pa se spet tolažim s tem, da slabše in groznejše sostanovalke res ne morem dobiti. Bomo videli kaj bo. Vseeno je boljše, lažje in prijetnejše živeti, če se z nekom razumeš u iber, kot če se razumeš samo tako v stilu“Živijo. Kako si? Lepo vreme. Adijo.” ali pa če se sploh ne razumeš. Pustimo se presenetiti. Držim vse štiri palce, da bo vleklo na pozitivno.

 • Share/Bookmark
 1. Dajana

  #1 avtor Dajana dne 19.11.2012 - 18:11

  Vau. Jaz sem živela skupaj tudi z vsemi živimi, ampak takega… :shock:

  Drugače pa, mislim, da bo v redu, ker ti “izgledaš” tako “na oko” v redu punca in podobno se privlači. :)

 2. Lorelei

  #2 avtor Lorelei dne 19.11.2012 - 20:44

  Jaz bi celo imela pomisleke, da sem sanjala ali nekaj v tem stilu pa so priče, ki potrjujejo, da je bila res taka. eXtra primer. Za v herbarij.
  Zdajšnja cimra je pa naredila nadpovprečno dober prvi vtis in mam feeling, da bova kar na isti valovni. Seveda bo to mojo hipotezo potrdil/ovrgel čas.
  Drugače hvala za kompliment. Se trudim ne bit tečna, kar mi pa ne uspeva ravno vedno, ampak vseeno smatram (seveda je čisto možno, da si to samo jaz domišljam), da se da z mano večinoma kar znosno živeti.

(ne bo objavljeno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !