Prva zaljubljanja


Ko sem iskala navdih za današnjo temo, se je ta skril pod omaro in ga nisem uspela z nobeno rečjo premamit in izbezat ven. Pa sem malo klikala po youtubu in gledala stand up-e in evo, v enem se je pojavila ena polemika o bivših … Pa sem še jaz malo pri sebi  sčekirala na kakšne čare sem v svoji ljubezenski zgodovini padala.

Prvič me je zlata amorjeva puščica zadela pri štirih letih. Seveda sem se zelo nestvarno zaljubila v glavnega junaka nizozemske igrane otroške nadaljevanke. Blond. Plavi učki. In jaz nalimana na TV ekran. Še zdaj vidim in čutim tisto podoživljanje prvih sladkosti, ko nisem niti vedela kaj je to za ena stvar. Samo, če sem zaprla učke, sem ga zagledala. In smejalo se mi je za crknt. Zaljubljenka mala. Hec je bil v tem, da sem pred leti enkrat čisto slučajno odprla TV in so takisto predvajali to nadaljevanko pa me je kmalu skipalo v klet od šoka. Ampak tip mi pa ni bil več všeč. Tko frocast. Nič ni zrastel. Dorasla sem ga. Prerasla. Prebolela.

V realnega človeka sem se prvič zatrapala na pikniku s šestimi leti. Model je bil ful car. No, vsaj zdel se mi je. In to samo zato, ker je znal brcnit žogo zeeeeelo daleč, v primerjavi z mojim nogometnimi sposobnostmi, ki so kotalečo stvar premaknile do 10cm. Potem sem mu razlagala, da zdaj, ko grem v malo šolo, je pa res že skrajni čas, da si najdem fanta. Ne morem bit luzerka pa bit brez. In to, da on hodi že v sedmi razred sploh ni ovira. Vendar iz vsega pecanja potem ni blo nič, ker je sestra rekla, da je kreten pa da ne smem bit v take zaljubljena. Blazn safr sem furala, ko sem se trudla, da mi ne bi bil ql, ampak nekako mi je uspelo pozabit.

Potem sem se zaljubila v sestriniga fanta, ker sem vedela, da pa on 100% ni kreten, če je njej ok. Ampak to ji pa spet ni bilo všeč. Ne smem bit v tistga k ona. Zakaj ne? Zato. Aha. No, pol pa nič.

Ko sem enkrat prigurala do OŠ in imela malo več izbire kot v vrtcu se pa niti ni bilo težko zagreti za kakšnega Mateja, Davida, Aleša (no, vanj sem bla celi 2 šolski uri, ker sem potem ugotovila, da je en njegov sošolc lepši), Damjana, Jaka, Matica, Matija, Gregorja, Tadeja …  Seveda ne smem pozabiti omeniti tudi Leonarda di Capria in Gedeona Burkharda (slednji je večini verjetno bolj znan kot inšpektor Alex Brandtner v nanizanki Komisar Rex, dddddddddd). Skratka, vedno je bilo dovolj materjala za risanje srčkov.

Potem so prišle tudi tiste prve “prave” ljubezni. Sramežljive. Nerodne. Z veliko evforije. Skratka, odkrivanje Amerike. O teh pa kdaj drugič, če bom spet imela krizo z izborom tematike.

  • Share/Bookmark
  1. #1 avtor Mateja dne 9.11.2012 - 21:41

    Včasih mam res občutek, da sem jst edina, ko se dejansko ne spomni kdaj in v koga je bla prvič inlove :-P haha :-P Tko, v tistih rosnih letih in začetkih OŠ … :-/

  2. Lorelei

    #2 avtor Lorelei dne 9.11.2012 - 21:47

    Mogoče pa rabiš samo eno asociacijo in se boš spomnila. :) Mogoče, ko boš spet srečala tistega, ki ti je prvič ukradel misli. :) Drugače se pa ne sekiri, važno, da veš kateri je zadnji. :)

(ne bo objavljeno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !