Noč čarov(nic)


J!O!J!, meni grejo pa ti skomercializirani prazniki tako na gleženj (živci in jetra so že dovolj obremenjeni z drugimi stvarmi), da kar težko poslušam, berem in gledam vse te čire-čare okoli tega. Pa vseeno moram, ker kamorkoli se obrnem me zasipavajo s temi informacijami. Danes, ko  odprem svoj fb, za spremembo nisem obveščena od večine pofočkanih osebkov kakšno je denimo vreme, če se komu spi oz. so se mu zažgali zrezki (eni si zelo radi delajo javno sramoto), ampak moji možgani zaznavajo same slike z motivi čarovnice leteče na metli. Goreče buče so že izjeme. In potem se najde en ŽBLJ osebek, ki celo objavi nekaj izven te tematike in si s tem pridobi moje + pike, ker se ni podvrgel večini.

Jaz danes sigurno ne bom letela na metli, če bi že mogla, bi raje izbrala sesalnik, ker imam raje rock kot klasiko, ampak bo tudi to odpadlo. Ker nočem biti ukalupljena. Nočem igrati po pravilih, ki jih določajo mediji in komercializacija. Ker dobim ob tem kar ošpice. Lahko bom odšla na polet jutri ali kak drug dan, danes pa sigurno ne. Sploh pa ne maram gužve. Raje imam družbo. Tisto tapravo. Ob kateri se mi ni treba ukvarjat z vprašanjem, če imam vse lase na pravem mestu, če ne bi bilo vseeno bolje, da bi naročila solato, kot pohan sir, ker to ne deluje tako fancy, ko se mi ni treba ukvarjat z vprašanjem o tem kaj in kako bom rekla, ker sem lahko jaz jaz in vse kar bom izjavila, vsako potezo, ki jo bom naredila, bo sproščena, moja, stvar trenutnega vzgiba in navdiha se pravi spontana. Take družbe so redke, so pa dragocene in rada hodim na take “čarovniške” sestanke. Ampak ne danes. Danes bom raje furala običen lajf. Ne vem, mogoče bom pred spanjem prebrala Cankarjevo Pehar suhih hrušk ali Mater je zatajil, sem še malo v dvomih katero bi izbrala (Ti čisto resno temu verjameš? Eh, pa daj no, ne semš bit tako naiven. Ne verjemi ravno vsemu, kar ti naflancam.). Pa tudi Gostilna išče šefa ne bom gledala, ker me ti showi poneumljajo. Vem, smotana sem, ampak vseeno si zaradi tega nisem imela namena dati štrika za vrat. Dobro, zdaj sem malo iztirila oz. iztemila od bistva tematike pa ne bom zdaj tega komplet izbrisala in šla nekaj na novo tipkat. Osnutki, skice, prebliski in ideje so kdaj tudi zanimivi za branje (poudarek je na KDAJ, kar pomeni, da ne vedno in ni niti nujno, da se najde kak tak biser tudi tu).

Da preidem nazaj h koreninam teme, da zaključim v kontekstu. Zanimivo (če se delam, da vseeno vpliva name malo ta helloween, pač, če me že cel dan bombardirajo s temi info, se me pa tudi kaj dotakne), da naj bi se v današnji noči zbirale na kupu le čarovnice. Kdaj imajo night party predstavniki moškega spola, torej čarovniki? Mogoče na Martinovo? Samo s to razliko, da oni ne zaupajo metlam, ampak se raje za zih plazijo po vseh štirih (ok, ta je bila grda … ni lepo, da mečem vse v en smetnjak). Je pa res, da imamo ženske v sebi neko magijo in ko se tega zavedamo in jo začnemo uporabljati, lahko marsikako vplivamo na osebke z ranljivim egom. To je ta naša notranja energija, moč, mistika … Ubistvu nam moški kdaj upravičeno rečejo, da smo coprnice (seveda, si je treba to interpretirati kot kompliment, tudi, če sogovornik z izjavo tega ni msilil, ampak važno je kako naslovnik izgovorjeno dojame :D in da ni preveč boleče za njegovo osebnost). Za čarovnico so nekdaj vedno okronali žensko, ki je bila pametna, je razmišljala s svojo glavo, se ni uklanjala volji večine, se je spoznala na zdravilstvo, je imela mogoče čut za empatijo (npr., če se za ilustracijo spomnimo samo usod dveh likov iz slovenske literature, Agate Schwarzkobler in Pehte). Ker je imela več znanja kot okolica, jo je le-ta izobčila, ker je štrlela iz povprečja, ker si bi družba morala priznati, da je nazadnjaška in da ne ve vsega, to pa boli, zato je “boljše”, če se linča posameznika, ki ni ravno po njenih parametrih.

Zdaj pa grem odkrivat svoje čarovniške izvire, ki se še neodkriti nahajajo v meni. Mogoče naletim celo na kak gejzir skrivnostnega navdiha. Ni vse samo Klek, tudi v dnevni sobi se da fino preživet noč 31. oktobra. In to na toplem. Neprecenljivo.

 • Share/Bookmark
 1. IZTOK GARTNER

  #1 avtor IZTOK GARTNER dne 31.10.2012 - 21:34

  Eh, zakaj, pač ne praznuješ, ignoriraš in pustiš, da gre mimo tebe. Saj se čarovnice menda na zabijajo v tvoja okna in te ne zbujajo s svojimi kriki sredi noči :)

  Naj se folk zabava, če mu paše, itak nam je samo še to ostalo v današnjih časih, da se malo sprostimo ob teh ali onih priložnostih.

 2. #2 avtor NoMercy dne 31.10.2012 - 22:21

  1. medijci v medijih delajo “štalo” iz vsega, kar vsaj kdo porajta — četudi samo eden v vasi v izrezano bučo da svečo :)
  2. medijci delajo “štalo” zato, da jih uredniki objavljajo in jim s tem potrdijo honorar :D
  3. ko sem prvič kot srednješolec prišel v Prestolnico je v podhodu Name visela reklama: “nosite nedrčke Lisca” – nikoli ga nisem nadel – niti od kakšnega drugega proizvajalca … sem se pa navadil “skipati” odvečne info :D

(ne bo objavljeno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !